Academy

Video Content Creator

Diplomkurs online i 6 veckor. Lär dig skapa intressant och dynamiskt content med hjälp av film
I korthet
Behovet av att kommunicera med film/video ökar lavinartat. Utmaningen kan vara att veta vilken film som ska göras och framför allt hur. Vart ska den distribueras och till vem? Utbildningen Video Content Creator syr ihop dessa utmaningar och ger dig en bred förståelse för hur du i din organisation eller företag kan skapa film som ger effekt för den avsedda målgruppen, vad som gör att du ska göra en film på olika sätt, hur du kan skala upp filmskapandet men ändå hålla nere budgeten. Från strategisk nivå via förståelsen för vad som ska skapas till hur filmerna ska produceras från start till mål.
Huvudområden

1. Vad är styrkan med film – känsla! Hur förmedlas den?

Att lära sig förstå vad det är i film som gör att den ger effekt är nyckeln till att skapa framgång med film. Att förmedla känsla med film är det som gör att film är det effektivaste kommunikationsverktyget som finns efter det personliga mötet. I detta steg går vi igenom vad som skapar känsla och varför för att kunna skapa förståelse när vilken typ av film ska skapas och hur.

2. Strategi – vilka typer av filmer att göra när, till vem och hur. Skapa din egna filmplan.

Film ska inte användas överallt och hela tiden, det är viktigt att skapa en struktur och en strategi för hur och när vilka filmer ska produceras och användas. Filmplanen utgår ifrån dina behov och skapar en plan för vilka filmer du ska skapa, hur du ska producera dem, vem som ska se dem och när du ska göra dem.

3. Filma med mobilen – Utsnitt, ljud och ljus

Mobilen är ett fantastiskt verktyg för att skapa film idag, den finns alltid med, har en fantastiskt bra kamera och framförallt så är det enkelt att få filmen personlig, äkta och ärlig. Genom enkla tips och lite träning lär du dig grunderna i hur du kan få till riktigt snygga filer med mobilen.

4. Redigering – vanligaste verktygen, hitta de verktyg som passar dig.

En utmaning är att sätta ihop filmer på ett enkelt och effektivt sätt, speciellt om du inte tidigare har någon vana från videoredigering. Vi går igenom grunderna hur en film byggs upp och hittar verktyg som passar just dig för att nå dina mål med filmproduktionen.

5. Slutprojekt – du skapar en egen film utifrån en del i filmplanen

Träning ger färdighet, tillsammans väljer vi ut ett projekt du ska göra kopplat till den filmplan som är uppsatt. Målet är att kombinera en verklig film som ska tas fram tillsammans med att lära sig vart svårigheterna uppstår och hur du kan bemästra dem.

6. Presentation – Delning av slutprojekten med feedback delat mellan deltagarna. (popcorn medtages)

Feedback är en viktig del i att förstå hur andra ser på det du skapar, en viktig lärdom blir ofta att våga ”kill your darlings”. Vid sista tillfället presenterar varje elev sitt case utifrån varför man har gjort filmen så som man har gjort, vilka utmaningar man stötte på och vad som har gått bra och man är nöjd med. De andra eleverna samt läraren ger konstruktiv feedback och dialog kring hur man kan göra på andra sätt, vad som varit bra och varför.

Vem?

Vem bör gå utbildningen Video Content Creator?

Alla som vill ha mer film/video i sin kommunikation. Det kan vara internt, externt, utbildningar, kundtjänst, stöttning till sälj eller visa upp produkter på ett effektivt sätt. Den breda målgruppen är alla organisationers kommunikatörer, marknadsförare, säljpersonal, HR och ledning. Film är ett måste i dagens kommunikation men om du har utmaning att antingen komma igång eller skala upp produktioner på ett kostnadseffektivt sätt där du själv känner att du kan sitta i förarsätet så passar denna utbildning dig.
Live streaming kompetens är redan idag ett måste för medarbetare inom mötes- event-, besöks-, och servicenäringarna. Även kommunikationsbranschen (reklam, pr, film, media mm) och utbildningsbranschen är två tydliga tydliga målgrupper för professionell kompetens inom live streaming.

Varför?

Varför ska du lära dig att kommunicera med film?

Behovet av att kommunicera med film/video ökar lavinartat. Utmaningen kan vara att veta vilken film som ska göras och framför allt hur. Vart ska den distribueras och till vem? Utbildningen Video Content Creator syr ihop dessa utmaningar och ger dig en bred förståelse för hur du i din organisation eller företag kan skapa film som ger effekt för den avsedda målgruppen, vad som gör att du ska göra en film på olika sätt, hur du kan skala upp filmskapandet men ändå hålla nere budgeten. Från strategisk nivå via förståelsen för vad som ska skapas till hur filmerna ska produceras från start till mål. Du får med dig din egna filmplan som gör att du enklare kan ha struktur på de filmer du vill göra.

Hur?

Hur genomförs utbildningen Video Content Creator?

Utbildningen Video Content Creator är en diplomkurs som drivs online på distans med ett 3h lärarlett utbildningstillfälle varje vecka under 6 veckor samt 1h handledning varje vecka, det sista utbildningstillfället är presentation och feedback om de slutprojekt eleverna gjort under kursen. Du behöver lägga egen tid utöver de utbildningstillfällena med att göra egna arbeten, filma eller sätta dig in i något verktyg.

Kursledare

Christian Bagge

Christian Bagge är VD för Faye och har över 30 års erfarenhet av filmskapande inom reklamfilm, branding, events och internkommunikation. Christian har drivit bolag inom filmproduktion i drygt 20 år. Vidare är Christian föreläsare och skapare av filmprojekt på bl a Medieinstitutet och Berghs. Christian jobbar för att göra ungas röst hörd genom filmskapande och filmkommunikation.
Pris
14,900 SEK

Priset är inklusive moms. Du betalar kursavgiften inom en vecka från anmälan och senast 30 dagar innan kursen startar.

FAQ

1. Finns det regler för online-deltagande?

Ja. Vi vill att du deltar aktivt och i lugn och ro. Helst i avskild miljö framför dator med påslagen bild och ljud. En annan regel är att du inte får sprida filmer och material från dina föreläsningar, enligt både upphovsrätt och GDPR. Detta regleras av ditt kursavtal.

2. Hur kan du skapa en känsla med video, och varför är det viktigt?

Att skapa en känsla med video innebär att använda olika tekniker för att framkalla känslor och få kontakt med din publik. Det är viktigt eftersom det kan hjälpa din publik att komma ihåg ditt budskap och känna sig engagerad i ditt innehåll. Några tekniker för att skapa en känsla med video inkluderar användning av musik, visuellt berättande och övertygande berättelser.

3. Vilka är fördelarna med att planera och strategiskt organisera din videoproduktion?

Att planera och organisera din videoproduktion kommer spara tid och pengar. Det hjälper dig att hålla dig på rätt spår och säkerställer att din video uppfyller sina mål. Det låter dig fördela resurser effektivt och se till att filmproduktion blir kul och bra istället för ångest och komplicerat.

4. Hur kan du använda din mobiltelefon för att skapa video?

Din mobiltelefon kan vara ett kraftfullt verktyg för att skapa videoinnehåll. Några tips för hur du använder din mobiltelefon för att skapa video inkluderar att säkerställa tillräcklig belysning, stabilisera kameran och använda en extern mikrofon.

5. Vilka är några enkla verktyg för videoredigering, och hur fungerar videoredigering?

Det finns många lättanvända videoredigeringsverktyg tillgängliga, som iMovie och Adobe Premiere Rush mm. Videoredigering innebär att man väljer det bästa materialet, arrangerar det i en logisk sekvens och lägger till musik, ljudeffekter och övergångar. Det är viktigt att ha din publik i åtanke när du redigerar din video och se till att den slutliga produkten effektivt kommunicerar ditt budskap.
Vill du veta mer om kursen?
Varmt välkommen att lämna en intresseanmälan eller kontakta oss direkt med frågor.
Bokning

Bokning

Här bokar du din plats för utbildningen . Observera att anmälan är bindande. Betalning sker via faktura. Du får en bokningsbekräftelse via mail inom kort.

Jag är:

Privatperson

Företag

Deltagarinformation

Deltagare

Företag

Pris:

© Copyright House of Minds 2023
Vi använder cookies på denna webbplats för att ge er den bästa möjliga användarupplevelsen.
Läs våra villkor