Academy

Unreal Engine Creator

Diplomkurs online i 20 veckor med individuell studietakt. Du lär dig skapa spel och immersiva världar i spelmotorn Unreal Engine. Kursledare är Kevin Martinez som är spelutvecklare och auktoriserad tränare från Epic Games. Våra spelprojekt tillsammans med spelbranschen ger dig kontakter och arbetsprover för att söka jobb som spelutvecklare. Hands-on. No-nonsense.
Kursledare

Vem leder denna utbildning?

Kevin Martinez

Kevin är CEO för Right Nice Games och senior spelutvecklare. Kevin är ”Unreal Authorized Instructor Partner” hos Epic Games och en av landets mest uppskattade föreläsare för Unreal / Epic och inom YH (yrkeshögskolan). Kevin konsultar och föreläser för spelbolag och andra branscher runt gamification. Kevin är musiker, spelproducent och vinnare av SGA (Swedish Game Awards).
Bokning &  
Intresse

Så här bokar du din plats

För dig som redan har bestämt dig, klicka på boka här så bokar du din plats enkelt, snabbt och smidigt. För dig som har eventuella frågor. Ring eller maila kursledare Mattias Holmer

Referenser

Så här tycker vårs studerande och partners

"I nära samarbete med Epic Games och spelbranschen ser jag fram emot att träffa dig, handleda och utbilda i Unreal Engine."
Kevin Martinez, VD Right Nice Games och Authorised Unreal Engine Trainer
"The games industry continues to grow at an ever accelerating rate, and access to talent ta the right skill level is paramount for us at Epic and our many customers across Sweden and Europe. We´ve had av very successful relationship with the team behind HoM for many years, and believe that with their years of experience in game development education, and insight into the fast evolving needs for our industry, HoM would be the best provider of 3D and Game Design vocational education in Sweden."
Sjoerd de Jong, Developer Community Director, Epic Games
"Som experter och utvecklare av Unreal Engine har vi hjälpt till att utveckla innehållet i utbildningen samt bidragit med material och kontakter i vårt nätverk."
Mark Flanagan, EMEA, Education Partner Manager, Epic Games.
Vad?

Vad lär du dig?

Spelutbildningen “Unreal Engine Creator” är en diplomkurs online under 20 veckor med individuell studietakt. Du lär dig spelutveckling och speldesign i spelmotorn Unreal Engine. Du får kompetens att skapa en digital upplevelse i den moderna spelmotorn Unreal Engine. Du utvecklar dina kunskaper inom visuell programmering, design av intresseväckande spellogik och uppslukande spelupplevelser. Du lär dig också jobba som en del av ett modernt spelteam med skarpa spelprojekt och direkt feedback från spelbranschen.

Huvudområden

1. Introduktion till Unreal Engine och Blueprint

Du får en överblick över hu spelmotorer används idag och du får inblick i potentialen i Unreal Engine. Kursen introducerar dig till Unreal Engine och till en grundläggande arbetsprocess för att du ska kunna bygga din första spel-level.

2. Visuell programmering med Blueprint

Du får en grundläggande och övergripande förståelse för alla de delar som krävs för att du genom visuell spelprogrammering och speldesign ska kunna skapa en produktion i Unreal Engine. Du får fördjupad kunskap i Blueprint. Vidare får du genomgång av ytterligare fem moduler med ett antal delar som gör att du steg för steg lär dig att behärska hela spelproduktionsprocessen. Varje del avslutas med ett test för att du ska säkerställa dina nya spelkunskaper.

3. Individuellt projekt

Du skapar en upplevelse i form av en individuell prototyp i Unreal Engine. Fokus är att tillämpa en design på en utvald målgrupp. Du övar och implementerar dina nya kunskaper med hjälp av en mentor.

4. Grupp projekt

Två projekt genomförs under vardera två veckor. Tillsammans utvecklar ni spelprojekten i Unreal Engine. Spelprojekten avslutas med presentation för klassen och handledare från spelbranschen, där du får värdefull feedback och konkreta råd för fortsatt spelutveckling.

5. Reflektion och summering Unreal Engine

Samtliga moment i kursen utvärderas och reflekteras. Samtliga projekt utvärderas för att alla ska öka sitt lärande och dela såväl goda som mindre användbara exempel. Du förbereds under handledning för fortsatt lärande och/eller en för dig möjlig väg in i spelbranschen.

Vem?

Vem ska gå utbildningen?

Du som arbetar i spelbranschen och behöver “upskill” i Unreal Engine ska gå utbildningen. Du som vill ta ett första steg mot den svenska spelbranschen och lära dig spelutveckling och speldesign i spelmotorn Unreal Engine ska också gå vår spelutbildning Unreal Engine Creator. Spelutbildningen vänder sig även till dig som vill lära dig skapa immersiva världar i andra sammanhang. Målgruppen är, utöver spelbranschen, kommunikationsbranschen. Designbyråer, produktionsbolag och filmproduktioner producerar i allt högre utsträckning VFX i Unreal Engine.

Varför?

Varför ska du gå utbildningen?

Utöver den snabbt växande spelindustrin finns idag inte en bransch som inte gynnas av slagkraftiga och pedagogiska visualiseringar av sin produkt, tjänst eller sakfråga. Speciellt inom underhållning växer behovet snabbt och det gäller att uppdatera medarbetare och team med rätt spel- och speldesignskunskaper. Unreal Engine ger dig det verktyg och de kunskaper du behöver för att inte halka efter i den snabba tekniska och digitala utvecklingen.

Hur?

Hur drivs och leds utbildningen?

Spelutbildningen Unreal Engine drivs online med frivilliga inspirationsträffar i Stockholm och Köpenhamn. Du och ditt spelteam pluggar individuellt och i spelprojekt i vårt digitala klassrum och i vårt LMS (Learning Management System). Du kan när du vill boka mötesplatser på våra spel- och e-sportskolor i Stockholm och Köpenhamn.

Du pluggar med individuell studietakt med ca 4-5 lärarledda timmar per vecka. Övrig tid lägger du på eget lärande och spelproduktioner i ditt spelprojekt. Vi vill att du deltar 80 % eller mer vid föreläsningar och arbete i spelprojekten. Föreläsningar (inspelade) och studiematerial finns tillgängligt för dig dygnet runt i ditt digitala klassrum.

 

Hur går spelprojekten till?

Spelprojekten är grunden till dina nya kunskaper och “skills”. Du jobbar i ett spelteam där du hela tiden får mer avancerade uppgifter att lösa i Unreal Engine. Vi kallar det projektbaserat lärande. Din kursansvariga följer dig i alla nya steg. Här möter du också spelbranschens spelutvecklare och spelexperter för att få feedback och lära dig ännu mer. Du får testa, göra fel, göra om och göra om igen. Tills du klarar det du inte trodde var möjligt. Vi kallar det crash-and-burn. En nödvändig förberedelse inför skyhöga krav i ett av världens mest eftertraktade spelkluster under namnet “det svenska spelundret”.

Utbildningen är granskad och godkänd av MYH (Myndigheten för Yrkeshögskolan) och uppfyller formella kraven för att ingå i yrkeshögskolan. Utbildningen är ännu inte tilldelad statliga medel (2021) och finansieras därför genom kursavgift.

Pris
26,000 SEK

Priset är inklusive moms. Utöver egen utrustning, ex dator och mobil, inkluderar kursavgiften den grund du behöver för att kunna delta i utbildningen online, samt uppnå kunskapsmålen. Du betalar kursavgiften inom en vecka från anmälan och senast 30 dagar innan kursen startar.

FAQ

1. Finns det regler för online-deltagande?

Ja. Vi vill att du deltar aktivt och i lugn och ro. Helst i avskild miljö framför dator med påslagen bild och ljud. En annan regel är att du inte får sprida filmer och material från dina föreläsningar, enligt både upphovsrätt och GDPR. Detta regleras av ditt kursavtal.

2. Vad är nytt med utbildningen?

Den bedrivs med individuell studietakt så du kan studera parallellt med ditt jobb och direkt använda dina nya kunskaper i ditt skapande. Nytt är också att diplomkursen bedrivs i nära samverkan med spelbranschen och Epic Games och av Epic Games auktoriserade föreläsare.

3. Behöver jag köpa teknik och mjukvaror?

Du behöver en speldator av normalstandard. Du kan också vid behov boka plats vid våra speldatorer eller våra grupprum. Kontakta oss så berättar vi mer.

4. Vad betyder individuell studietakt?

Diplomkursen har 3-5 timmar lärarlett i realtid varje vecka. Alla föreläsningar och all handledning spelas in så du kan ta del av det när du vill under pågående studievecka. Utöver detta lägger du så mycket tid som du själv vill på lärande och studier. Från 5 till 100 % av din tid. Det finns övningar och material som passar alla.

5. Vad innebär kunskapskontroll?

Kunskapskontroll innebär att du levererar och får feedback på de speluppgifter du får, både individuellt och i spelprojekt. I slutprojektet bedöms din spelproduktion av en jury från spelbranschen.

6. Får jag ett diplom efter kursen?

Ja, självklart får du ett diplom som bevis för dina kunskaper i Unreal Engine. Om du vill ha ytterligare muntliga eller skriftliga referenser frågar du dina kursledare som alla har ett brett nätverk i den svenska spelbranschen.

7. Är diplomkursen CSN-berättigad?

Nej, du kan inte få CSN eftersom du kan jobba eller studera parallellt med diplomkursen. Kursen är utformad så att du kan delta och tillämpa det du lär dig direkt i ditt yrke om du vill det.

8. Hur betalar jag kursavgiften?

Kursavgiften ska vara betald en månad innan kursstarten. Det går att dela upp betalningen på fyra (4) tillfällen. Mejla eller ring skolchefen (anna@houseofminds.se eller 0708-369100) så gör vi en överenskommelser och skriver ett avtal om delbetalning.

Bokning

Unreal Engine Creator

Här bokar du din plats för utbildningen Unreal Engine Creator. Observera att anmälan är bindande. Betalning sker via faktura. Du får en bokningsbekräftelse via mail inom kort.

Jag är:

Om du är under 18 år behövs målsmans tillstånd samt att målsman anger betaluppgifter.
- -

Det kan vara dina frågor och funderingar eller något du vill att vi skall veta inför kursstarten.

Pris: 26,000sek

Svårt att fylla i formuläret? Kontakta oss istället

© Copyright House of Minds 2021
Vi använder cookies på denna webbplats för att ge er den bästa möjliga användarupplevelsen.
Läs våra villkor