Nu är vi medlemmar hos Dataspelsbranschen

Vi är stolta och glada över att ha blivit invalda medlemmar hos branschorganisationen för spelutbildningar “Dataspelsbranschen”. Medlemskapet stärker kvalitet och långsiktig hållbarhet för våra spelutbildningar i vårt spelcommunity som vi kallar House of Games.

“Våra spelutbildningar genomförs både online och onsite i Stockholm och Köpenhamn. Vi öppnar nu upp för en internationell tillströmning av unga talanger till den skandinaviska spelbranschen. Genom detta hoppas vi kunna bidra till den tillströmning av kompetens som vi vet behövs för att spelbranschen i Skandinavien ska kunna behålla sin position och konkurrenskraft på den globala arenan”  Mattias Holmer, VD House of Minds.

Mattias, Mattias och Kevin

” Vi utgår från spelbranschens kompetensbehov i allt vi gör. Våra spelprojekt ställer höga krav på de studerande som får feedback direkt från professionella spelutvecklare. Och våra kursledare har lång erfarenhet av spelutveckling och spelutbildningar på eftergymnasial nivå. Dataspelsbranschen är för oss en naturlig partner i våra kommande satsningar där vi vill finnas som en självklar väg för unga speltalanger in i den svenska spelindustrin.” Mattias Escudero Liljeqvist, Head of House of Games.

 

Mattias och Kevin i studion

Dataspelsbranschen är Sveriges intresseorganisation för spelföretag. Fokus är på spelbranschen i sin helhet och man för dess talan gentemot myndigheter, offentliga organisationer och i media. Bakom Dataspelsbranschen står branschföreningarna Spelplan-ASGD, som företräder utvecklare och producenter; och ANGI, som företräder förlag och distributörer. Dataspelsbranschen publicerar ständigt nya rapporter om tillväxt, investeringar och utbildning mm. Dataspelsbranschen publicerar “spelutvecklarindex”, den årliga branschrapport som tar tempen på svensk dataspelsindustri, och branschens fortsatta tillväxt från 1,2 till 35 miljarder (2021).

Kvinna spelar racingspel

 

Se även mer information om House of Games och Utbildning spelutvecklare.

© Copyright House of Minds 2022
Vi använder cookies på denna webbplats för att ge er den bästa möjliga användarupplevelsen.
Läs våra villkor