Academy

Kommunicera med film

Lär dig skapa professionella filmer med mobilen. Filmer som påverkar och når fram i mediebruset.
I korthet
Film har upp till 50 000 ggr större påverkan på hjärnan än skriven text. Filmen förmedlar budskap och känslor som påverkar och berör. Inom kort förväntas filmer stå för 80% av allt innehåll på nätet. Yngre generationer kräver att du kan kommunicera med film. Målgruppen 9-19 hämtar 87% av sin information via film.
Vad?

Vad lär du dig på Kommunicera med film?

Du lär dig att på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt producera relevanta filmer för din verksamhet och din målgrupp. Du lär dig skapa film som når fram i mediebruset. Som berör, påverkar och väcker känslor (impact). Som omvärlden minns och pratar om (viral spridning, storytelling). Som är äkta, transparenta och ärliga. Som kommer från hjärtat, som fungerar och som vill förmedla något viktigt. Du får tillgång till nycklarna bakom professionell film för att lyckas i olika kanaler och sociala medier.

Huvudområden

1. Bakgrund och strategi kring film

Du lär dig anpassa filmen och filmskapandet efter syfte och målgrupp. Du får lära dig att arbeta proaktivt för att effektivisera planeringen och produktionen av filmen och därmed nå önskad spridning, effekt och impact på målgruppen.

2. Storytelling och manus

Du lär dig bygga en bra och relevant story utifrån syfte, mål och målgrupp. Du lär dig skapa ett manus för filmen som bygger känsla och engagemang, samtidigt som filmen ska kunna produceras på ett enkelt och bra sätt.

3. Filma med mobilen - känsla, äkthet och påverkan

Du lär dig styrkorna med film och hur du förmedlar känslor, engagerar och väcker intresse hos tittarna. Du lär dig hur du på ett bra sätt skapar känsla och vilken effekt den ger. Du lär dig filma med mobilen på ett professionellt sätt för bilder, ljud och ljus.

4. Redigering av intervjuer och eget filmmaterial

Du gör en intervju med klippbilder för att förtydliga och förstärka innehåll och budskap. Du får kunskap och tips om hur redigering fungerar och hur du bygger ett filmprojekt.

5. Distribution och spridning av film

Du lär dig hur du ska nyttja olika medier, plattformar och distributionskanaler för att skapa effektiv kommunikation med film internt och externt. Du får kunskap och tips om hur, var och när din video ska publiceras och spridas.

6. Hjälpmedel för film i den egna organisationen

Du får kunskap och tips om hur du gör för att kartlägga vilka möjligheter som finns för filmskapande i den egna organisationen; Vad finns redan och vad ska kompletteras för att stötta film som en naturlig del av internkommunikationen?

7. Filmprojekt (slutprojekt)

Ett professionellt handlett filmprojekt där du får använda dina nya kunskaper inom filmproduktion. Du väljer om du vill göra filmprojektet på egen hand, i grupp, i ditt jobb eller i ett egenvalt sammanhang. Du kommer att få feedback från professionella filmskapare. Målet är att du ska kunna använda filmproduktionen i din portfolio.

Vem?

Vem ska gå Kommunicera med film?

Den breda målgruppen är medarbetare med ansvar för kommunikation i alla landets organisationer. Kompetensbehovet är stort i näringslivet, inom offentlig verksamhet och hos ideella organisationer. Även kommunikations-, event- och besöksnäringen behöver tänka mer film i alla medier och kanaler. Ledning, HR, PR, IT, marknad och försäljning behöver stärka denna kompetens för att bibehålla konkurrenskraft. Designbyråer och branding-konsulter är exempel på yrkesroller som måste kunna berätta och beröra på bästa sätt med film och rörligt material.

Varför?

Varför ska du gå utbildningen?

Du ska gå utbildningen för att du behöver kompetens att nå ut med filmer i olika medier, inte minst i sociala medier såsom Facebook och LinkedIn. Du behöver hjälp att skapa och berätta relevant content som många i din målgrupp ser och tycker om. Du får också tips om hur du lyckas implementera film som kommunikation i din och många av dina medarbetares vardag. På så sätt når du bästa resultat för framtidens kommunikation via film, både internt och externt.

Hur?

Hur genomförs utbildningen?

Utbildningen är en diplomkurs som drivs online med 1-2 platsträffar i våra studios. Du och ditt team pluggar individuellt och i projekt i vårt digitala klassrum och i vårt LMS (Learning Management System). Du kan när du vill boka mötesplatser i våra studios och skolor i Stockholm och Köpenhamn.

Du pluggar med ca 3-5 lärarledda timmar per vecka. Övrig tid lägger du på eget lärande, projektplanering, dialoger och erfarenhetsutbyte i ditt projekt. Föreläsningar (inspelade) och studiematerial finns tillgängligt för dig dygnet runt i ditt digitala klassrum.

Föreläsning sker ca 3 timmar per vecka med ytterligare 1-2 timmar frivillig handledning. Föreläsningar (inspelade) och studiematerial finns tillgängligt för dig dygnet runt i ditt digitala klassrum. Vi vill att du tar del av innehållet innevarande kursvecka.

Utbildningen ger dig verktyg och metoder du direkt kan tillämpa i ditt arbete.

Platsträffarna genomförs hos +46 Studios med fullt utrustade toppmoderna lokaler för film- streaming- och live-sändningar i Köpenhamn och Stockholm (Bromma). Du kan boka plats för filmproduktioner i våra studios under hela din utbildning. Du som läser till film- och video-specialist har även ett digitalt klassrum och ett LMS (Learning Management System) för eget lärande och filmprojekt online.

Referenser

Så här tycker vårs studerande och partners

”Jag har jobbat i 10 år för stora tv- och produktionsbolag och kommer att utbilda i kamerateknik, ljud, ljus mm.”
Felipe Vargas, Produktionschef, Faye
”Jag kommer att föreläsa om PR och vikten att nå fram med rätt budskap.”
Patrik Sundberg, CD, Post
”Jag föreläser gärna om hur de företag jag har jobbat med har väsentligt förbättrat kommunikationen genom film.”
Marie Norström, Kommunikatör, Axfood
”Mina kunder och partners har ett enormt behov av upskill gällande att kommunicera med film. Både internt och externt i organisationerna. Behovet finns i alla verksamheter och branscher idag.”
Christian Bagge, VD Faye, Utbildare House of Minds
Kursledare

Christian Bagge

Christian Bagge är VD för Faye och har över 30 års erfarenhet av filmskapande inom reklamfilm, branding, events och internkommunikation. Christian har drivit bolag inom filmproduktion i drygt 20 år. Vidare är Christian föreläsare och skapare av filmprojekt på bl a Medieinstitutet och Berghs. Christian jobbar för att göra ungas röst hörd genom filmskapande och filmkommunikation.

Mattias Holmer

Serieentreprenör med erfarenhet av affärsutveckling, marknadsföring och kommunikation för varumärken såsom Absolut Vodka, Fjällräven, Electrolux, Midroc m fl. Mattias är producent och projektledare med 25 års erfarenhet av medieproduktioner från nationella tv-sändningar, webb-tv och större företagsevenemang. Mattias är också utbildare och coach för professionella live-sändningar och streaming, samt rådgivande partner för start-ups och finansiering i tillväxt.
Pris
13,900 SEK

Priset är inklusive moms. Du betalar kursavgiften inom en vecka från anmälan och senast 30 dagar innan kursen startar.

FAQ

1. Finns det regler för online-deltagande?

Ja. Vi vill att du deltar aktivt och i lugn och ro. Helst i avskild miljö framför dator med påslagen bild och ljud. En annan regel är att du inte får sprida filmer och material från dina föreläsningar, enligt både upphovsrätt och GDPR. Detta regleras av ditt kursavtal.

2. Vad är nytt med utbildningen?

Nytt är att du lär dig att professionellt filma, redigera och publicera med enkla verktyg såsom mobilen och med avancerad utrustning. Du lär dig att skapa filmer som är ärliga och relevanta och för din målgrupp. Fokus är även att stärka internkommunikation och internutbildning genom film.

3. Behöver jag köpa teknik och mjukvaror?

Förutom en mobil med bra kamera behöver du inte köpa utrustning. Vi kommer att rekommendera dig vissa frivilliga tillägg till mobilen, framförallt för att få ett bra ljud, som du har stor nytta av i dina filmproduktioner. Övrig filmutrustning finns i våra film- och streamingstudios samt i de mjukvaror vi tillhandahåller för redigering mm.

4. Hur mycket behöver jag göra på egen hand?

Du väljer om du vill jobba i grupp eller helt på egen hand. Utöver lärarledda timmar, ca 5 h per vecka får du räkna med att lägga ner 5-10 timmar per vecka på filmproduktion och filmprojekt.

5. Vad innebär kunskapskontroll?

Kunskapskontrollen för ”Kommunicera med film” består i ett slutprojekt som bedöms av professionella filmskapare. Du behöver delta aktivt i filmprojektet, enskilt eller i grupp, samt leverera och presentera en färdig film med tydligt budskap och syfte i relation till målgruppen.

6. Får jag ett diplom efter kursen?

Efter fullgjord kurs med godkänd kunskapskontroll får du självklart ett diplom som bevisar din nya kompetens. Om du vill ha ytterligare muntliga eller skriftliga referenser frågar du dina kursledare som alla är professionella filmskapare.
Vill du veta mer om kursen?
Varmt välkommen att lämna en intresseanmälan eller kontakta oss direkt med frågor.

Bokning

Kommunicera med film

Här bokar du din plats för utbildningen Kommunicera med film. Observera att anmälan är bindande. Betalning sker via faktura. Du får en bokningsbekräftelse via mail inom kort.

Jag är:

Om du är under 18 år behövs målsmans tillstånd samt att målsman anger betaluppgifter.
- -

Det kan vara dina frågor och funderingar eller något du vill att vi skall veta inför kursstarten.

Pris: 13,900sek

Svårt att fylla i formuläret? Kontakta oss istället

© Copyright House of Minds 2021
Vi använder cookies på denna webbplats för att ge er den bästa möjliga användarupplevelsen.
Läs våra villkor